+31(0)6-11127503 info@yogalike.nl
Maandag t/m Vrijdag: 08:30 - 21:00 Zaterdag: 08:30 - 17:00 Zondag: Gesloten

Zwangerschapsyoga

Yoga beoefenen wanneer je zwanger bent, is niet alleen goed voor je lichaam, het brengt ook ontspanning en plezier. Zwangerschapsyoga zorgt bovendien dat je de veranderingen in jouw lichaam bewust ervaart en klaar bent voor de bevalling. Voor actuele locaties en tijden ga naar LOCATIES.

De cursus zwangerschapsyoga geeft je wekelijks de gelegenheid om even stil te staan bij het wonder van een nieuwe leven die in jou groeit en ervan te genieten. Je leert je lichaam opnieuw kennen. Op eigen manier vindt je de weg naar nieuw evenwicht in je leven. Tijdens de yogalessen volg je je veranderende lichaam en wordt je je bewust van wat je voelt in je buik, je lijf en in je hoofd. Je ontwikkelt een kalme, evenwichtige houding en je vertrouwen in de bevalling groeit. De praktische voorbereiding helpt je bovendien wanneer straks het echte werk gaat beginnen.

Onderzoek naar de volksgezondheid heeft aangetoond dat een vermindering van stress tijdens de zwangerschap niet alleen de neurologische ontwikkeling van baby’s in baarmoeder bevordert, maar ook die van zuigelingen, dreumesen en peuters.

Hier op een rijtje enkele voordelen van yogabeoefening tijdens zwangerschap:

  • het lichaam van moeder wordt sterker en soepeler;
  • je krijgt meer energie;
  • je maximaliseert opname van voedingsstoffen door het verbeteren van het algehele spijsverteringsstelsel;
  • kortere en voorspoedige herstel na de geboorte van het kind;
  • meer vertrouwen in eigen lichaam en moederschap met als gevolg minder kans op postnatale depressie.

Happy pregnant women in yoga class holding their bumps in a fitness studio

Wat komt er in de cursus zwangerschapsyoga aanbod?

In het eerste deel van de cursus zwangerschapsyoga ligt de nadruk op yoga-oefeningen voor het zwangere lichaam. Je leert verschillende houdingen die zwangerschapsklachten verminderen of voorkomen en je oefent hoe je ontspannen kunt ademhalen en bewegen of zitten.

In het tweede deel ga je je voorbereiden op de bevalling. De praktische kant van een bevalling komt aan bod evenals verschillende houdingen waarin je je weeën kunt opvangen. Natuurlijk leer je ook de fijne kneepjes van het persen en tot slot behandelen we begrip ‘pijn’ en hoe je hiermee kunt omgaan.

Ademhalingsoefeningen lopen als een rode draad door de cursus heen. Door keer op keer dezelfde oefeningen en technieken te herhalen zullen deze diep tot je doordringen zodat je ze tijdens je bevalling makkelijk kunt toepassen. Hierdoor kun je je bevalling op een bewuste en ontspannen manier meemaken.

Partneravonden worden georganiseerd in aanvulling op de cursus zwangerschapsyoga. Door praktische informatie op te doen en samen ademhalings- en massagetechnieken te oefenen bereiden jullie je samen goed voor op de bevalling. Hier behandelen wij do’s & don’ts voor vaders en moeder, ontkrachten fabels en leren nuttige tips.

Actuele data en tijden van partneravonden vindt jij in het nieuws. Prijs is €15,- per stel.

Hoe ziet de cursus er uit?

Een les bestaat altijd uit:

> Eenvoudige yogahoudingen die je soepel houden en waarmee je bewust je zwangere lichaam leert voelen
> Adem- en ontspanningsoefeningen
Een liggende eindontspanning ter afsluiting
> Tot slot een lekkere
 kop thee waarbij we allerlei onderwerpen rondom je zwangerschap en bevalling bespreken

dreamstime_xl_39230162Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor iedereen die zwanger is! Ervaring met yoga is niet noodzakelijk. Jij kan op ieder gewenst moment instromen en doorgaan zolang het kan of zolang je wil. Wanneer beginnen is een persoonlijk kwestie. Je kan uitgaan van begin van je 2e trimester of wanneer je je gewone sportactiviteit niet meer als prettig ervaart.

Wanneer begint zwangerschapsyoga in Noord-Scharwoude?

De cursus is vloeiend. Je komt wel eens nieuwe gezichten tegen, echter blijft de kern van jouw groep dezelfde. Idee daarachter is dat niet altijd alles gaat zoals gepland. Je leer je vertrouwd voelen in veranderende omgeving, rust kunnen vinden en op je mama-radar kunnen rekenen onafhankelijk van de situatie. Ieder les duurt 1 uur met een mogelijke uitloop van 15 minuten. De yogalessen vinden plaats hier bij verloskundige praktijk te Langedijk.

Pregnancy-yoga-class1Wie verzorgt de cursus zwangerschapsyoga in Noord-Scharwoude?

Cursusleidster voor de cursus zwangerschapsyoga is Masha Koning. Voor meer informatie neem dan gerust contact met ons op.